top of page

OSLO MESSINGKVINTETT

DSC06931 - Oslo Messingkvintett på Kolben BW.jpg

"Musikerne i Oslo Messingkvintett er ikke redde for å utfordre komfortsonen. Under forarbeidet til bestillingsverket Chant & Drone (2021) jobbet vi sammen med både mikrotonalitet, utvidede spilleteknikker og improvisasjon. Musikerne byr på seg selv med en unik følelse for tid, klang og kompositorisk form i sanntid. Det har vært en sann glede å gå på oppdagelsesferd sammen med dette unike ensemblet."

Rolf Gupta

Oslo Messingkvintett består av aktive frilansmusikere i hovedstaden. De har hovedfokus på originalskrevet musikk og bestillingsverk fra norske komponister. Målet er å vise ensembleformens bredde og fleksibilitet med både klassisk- samtids- og rytmisk repertoar. OM kombinerer flere kunstformer som videokunst i «Visual Brass» og film i «Stumfilm LIVE». I 2024 urfremføres bestillingsverk av Eirik Hegdal og Christian Eriksen. OM mottar Kulturrådets ensemblestøtte for tredje år på rad.

DSC_3290.jpg

SUSANNE B. TORGERSEN

TROMBONE

Susanne er fra Oslo og har studert klassisk trombone ved Universitetet i Stavanger, Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. 
I dag er hun en aktiv dirigent, pedagog og frilans trombonist. Hun spiller også oldtidsmusikk på lur og bukkehorn med ensemblet Klang av Oldtid.

DSC_3086.jpg

TORA M. FAUSE

HORN

Tora er fra Tromsø og er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Universitetet i Göteborg- Högskolan för scen och musik med orkesterspill som hovedfokus. Tora arbeider som frilans hornist og har spilt med flere av militærkorpsene, svenske og norske orkestere.

Anne Marit portrett BW.png

ANNE MARIT HARBEK

TROMPET

Anne Marit er fra Hobøl i Østfold og er utdannet klassisk trompetist fra Norges musikkhøgskole i Oslo og Hochschule für Musik und Tanz i Køln. I tillegg til å være korpsdirigent jobber hun som frilanstrompetist, og har jobbet med de fleste profesjonelle korpsene og orkestrene i Norge.

DSC_3002.jpg

TOMAS CARSTENSEN

TROMPET

Tomas er fra Trøndelag og er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim i fagene trompet og korpsdireksjon. Etter dette studerte han også kammermusikk med Silent Brass ved

Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har vært fast dirigent for en rekke korps og spilt med flere av landets profesjonelle korps og  orkestre.

DSC_3175.jpg

PÅL V. KRAGSTAD

BASSTROMBONE

Pål er fra Oslo og startet sin utdannelse ved Universitetet i Stavanger før reisen gikk til Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Der byttet han fra tenor- til basstrombone, noe han aldri har angret på. Pål har siden 2009 jobbet som frilans-musiker i både militærkorps og orkester i hele landet.

bottom of page