OSLO MESSINGKVINTETT

DSC06931 - Oslo Messingkvintett på Kolben BW.jpg

"Musikerne i Oslo Messingkvintett er ikke redde for å utfordre komfortsonen. Under forarbeidet til bestillingsverket Chant & Drone (2021) jobbet vi sammen med både mikrotonalitet, utvidede spilleteknikker og improvisasjon. Musikerne byr på seg selv med en unik følelse for tid, klang og kompositorisk form i sanntid. Det har vært en sann glede å gå på oppdagelsesferd sammen med dette unike ensemblet."

Rolf Gupta

Oslo Messingkvintett har hovedfokus på nyere originalskrevet musikk og samtidig har de prioritert norske og nordiske komponister når de har valgt repertoar. Dette har preget konsertene og bestillingsverk fra norske komponister er en del av kjernevirksomheten. I 2019 gjorde Oslo Messingkvintett innspillinger av flere verk bl.a.  «Tre Studier for Messingkvintett» (1986) av Anders Nordentoft , «Melodies of Stray» (2018) av Daniel Herskedal og i 2020 spilte de inn Øystein Sevågs «Brass Quintett» (2018). I august urfremførte de Jens Wendelboes «A Nightingales Song» med sanger Stine Mari Langstrand og i november «Chant & Drone» av Rolf Gupta. Oslo Messingkvintett mottar ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd for andre året på rad.

DSC_3290.jpg

SUSANNE B. TORGERSEN

TROMBONE

Susanne er fra Oslo og har studert klassisk trombone ved Universitetet i Stavanger, Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. 
I dag er hun en aktiv dirigent, pedagog og frilans trombonist. Hun spiller også oldtidsmusikk på lur og bukkehorn med ensemblet Klang av Oldtid.

DSC_3086.jpg

TORA M. FAUSE

HORN

Tora er fra Tromsø og er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Universitetet i Göteborg- Högskolan för scen och musik med orkesterspill som hovedfokus. Tora arbeider som frilans hornist og har spilt med flere av militærkorpsene, svenske og norske orkestere.

Anne Marit portrett BW.png

ANNE MARIT HARBEK

TROMPET

Anne Marit er fra Hobøl i Østfold og er utdannet klassisk trompetist fra Norges musikkhøgskole i Oslo og Hochschule für Musik und Tanz i Køln. I tillegg til å være korpsdirigent jobber hun som frilanstrompetist, og har jobbet med de fleste profesjonelle korpsene og orkestrene i Norge.

DSC_3002.jpg

TOMAS CARSTENSEN

TROMPET

Tomas er fra Trøndelag og er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim i fagene trompet og korpsdireksjon. Etter dette studerte han også kammermusikk med Silent Brass ved

Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har vært fast dirigent for en rekke korps og spilt med flere av landets profesjonelle korps og  orkestre.

DSC_3175.jpg

PÅL V. KRAGSTAD

BASSTROMBONE

Pål er fra Oslo og startet sin utdannelse ved Universitetet i Stavanger før reisen gikk til Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Der byttet han fra tenor- til basstrombone, noe han aldri har angret på. Pål har siden 2009 jobbet som frilans-musiker i både militærkorps og orkester i hele landet.