OSLO MESSINGKVINTETT

DSC06931 - Oslo Messingkvintett på Kolben BW.jpg

"Oslo Messingkvintett med sine profesjonelle musikeres gode tone, satte en ekstra spiss på lederkonferansen vår."

Styreleder i Vekstra, Christian Børresen 

Oslo Messingkvintett er et ensemble som gjennomfører en rekke profesjonelle prosjekter med varierte musikkuttrykk innen klassisk og samtidsmusikk hvert år. De ønsker å spre det klassiske kvintettrepertoaret og bidra til nye musikalske uttrykk, nytt repertoar og økt oppmerksomhet for messingkvintett som ensembleform til korpsbevegelsen, unge musikere, studenter og musikkpublikum. Siden Oslo Messingkvintett ble dannet høsten 2015 har de holdt en rekke konserter i Oslo og omegn og deltatt på Stockholm Chamber Brass Academy og august 2017 spilte de på Oslo kammermusikkfestival.  I 2018 spilte kvintetten på landsmøtet til Norges Musikkorps forbund, gjorde firmaoppdrag for forskjellige bedrifter, holdt konserter med flere janitsjarkorps og samarbeidet med Kampen menighet, Skala operakor med flere. Oslo Messingkvintett urfremførte bestillingsverk av Daniel Herskedal i november 2019 og vil urfremføre flere verk i løpet av 2021 av Øystein Sevåg, Jens Wendelboe og Rolf Gupta.

DSC_3290.jpg

SUSANNE B. TORGERSEN

TROMBONE

Susanne er fra Oslo og har studert klassisk trombone ved Universitetet i Stavanger, Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. 
I dag er hun en aktiv dirigent, pedagog og frilans trombonist. Hun spiller også oldtidsmusikk på lur og bukkehorn med ensemblet Klang av Oldtid.

DSC_3086.jpg

TORA M. FAUSE

HORN

Tora er fra Tromsø og er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Universitetet i Göteborg- Högskolan för scen och musik med orkesterspill som hovedfokus. Tora arbeider som frilans hornist og har spilt med flere av militærkorpsene, svenske og norske orkestere.

Anne Marit portrett BW.png

ANNE MARIT HARBEK

TROMPET

Anne Marit er fra Hobøl i Østfold og er utdannet klassisk trompetist fra Norges musikkhøgskole i Oslo og Hochschule für Musik und Tanz i Køln. I tillegg til å være korpsdirigent jobber hun som frilanstrompetist, og har jobbet med de fleste profesjonelle korpsene og orkestrene i Norge.

DSC_3002.jpg

TOMAS CARSTENSEN

TROMPET

Tomas er fra Trøndelag og er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim i fagene trompet og korpsdireksjon. Etter dette studerte han også kammermusikk med Silent Brass ved

Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har vært fast dirigent for en rekke korps og spilt med flere av landets profesjonelle korps og  orkestre.

DSC_3175.jpg

PÅL V. KRAGSTAD

BASSTROMBONE

Pål er fra Oslo og startet sin utdannelse ved Universitetet i Stavanger før reisen gikk til Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Der byttet han fra tenor- til basstrombone, noe han aldri har angret på. Pål har siden 2009 jobbet som frilans-musiker i både militærkorps og orkester i hele landet.